duminică, 4 noiembrie 2007

Just my luck!

Te-ai simtit vreodata ghinionist/a sau norocos/asa fara sa iti poti explica de ce? Adica sa ai atata noroc sau ghinion incat sa nu poti pune totul doar pe seama intamplarii? De exemplu sa ajungi in statia de autobuz exact atunci cand acesta pleaca si asta sa o patesti de douazeci de ori la rand, la ore diferite, pe rute diferite, etc?Sau seful sa intre in biroul tau de 5 ori intr-o zi, exact in timpul singurelor 5 telefoane primite de la prieteni?
Sau sa iti pierzi cheile de la casa de 4 ori intr-o saptamana, desi le tii de obicei in poseta/portofel,etc?Sau sa intarzii la munca de 6 ori in 3 saptamani si sa fie exact in zilele cand seful da telefon sa anunte ca are ceva de rezolvat dimineata si numai in acele zile? Sa joci la ruleta de zece ori la rand rosu/negru si sa castigi?
Si lista poate continua, va asigur ca este foarte lunga.
Sunt oameni care au parte de astfel de experiente, repetate chiar. Oameni care nu cauta sa isi explice conditia, ci o accepta, respectandu-i regulile, atat de diferite fata de cele ale celorlalti.

La fel si cei pentru care viata nu inseamna supunere fata de firescul repetat obsesiv fiecaruia de lumea in care traim. Cei care nu traiesc pentru altii, nu fac compromisuri, nu gresesc, nu fumeaza, nu se lasa calcati in picioare, nu muncesc pentru bani, ci pentru a-si implini unele visuri, cei care citesc mai mult, care invata mai multe, care fac sport, cei care polueaza mai putin si ajuta mai mult, cei care au, desi nu sunt bogati, cei care pot pentru ca asa au vrut sa poata si cei care sunt mai buni pentru ca asa au vrut sa fie.
Si acestia au regulile lor, diferite de cele ale multimii.
Singura diferenta este ca ei si-au ales propriile reguli si le respecta voit si nu incearca sa isi explice conditia pentru ca nu ai nevoie de explicatii pentru a fi mai bun.
Se spune ca norocul nu exista, insa din cand in cand ar trebui sa ne bazam pe el!

Un comentariu:

Anonim spunea...

dac-as avea un leu pentru fiecare data cand am zis "asa ceva mi se poate intampla numai mie"...