marți, 22 aprilie 2008

Ma intreb...

Oare ne sta in fire sa ne cufundam de-a dreptul existenta in micile probleme ale vietii de zi cu zi sau suntem supusi unui tratament nascator de comportamente deviante?
Job, casa, vreau masina, unde merg de sarbatori, cu cine, cu ce ma imbrac, de cate ori, cand ma dezbrac, de cate ori, spe ce alerg, pe cine urmaresc, ce telefon, ce strada, ce oras, cat vreau, ce pot, ce nu pot,ce stiu, ce vreau sa stiu, ce carte, ce joc, ce mai alergatura spre ceva neconturat suficient de clar...Se spune ca prima conditie ce trebuie indeplinita pentru a obtine ceea ce vrei este sa stii ce iti doresti. Este conditia necesara dar nu si suficienta pentru a tinde catre idealul unei fericiri.
Iar daca alegi sa astepti inspiratia, in speranta ca odata cu ea va veni si reusita, s-ar putea sa astepti si mult si degeaba.
Pe de alta parte, fara putina imaginatie nu poti configura un traseu de urmat, aducator de satisfactii intr-o lume in care se propovaduieste unicitatea, dar se asimileaza omogenitatea.
Deci: cine face diferenta? Noi, prin rigurozitate, principii, disciplina, munca, optiuni judecate si decizii bine analizate, sau tot noi, prin inspiratie, intuitie, talent, instincte si chemari naturale, afinitati si preferinte, trairi unice si curiozitati satisfacute?

7 comentarii:

Aayana spunea...

Tot noi atunci când ştim ce vrem. ce se întâmplă atunci când ceea ce vrei nu este potrivit pentru tine? Pentru asta fiind nevoie de un an sau câteva luni ca să te convingi că nu mergeai pe un drum bun...

ionut.m spunea...

Ana, mai bine mai tarziu decat niciodata. Iti spun si din experienta si din povesti auzite. Mai ales atunci cand sunt implicte si alte persoane.
Intr-adevar, atunci cand ceea ce vrei nu este si ceea ce ai nevoie, dilema oricum tebuie rezolvata. Si poate e mai biens sa ne gandim si la consecinte. Din cele pe termen lung...

Anonim spunea...

Ionut,cred ca cele mai multe sunt datorate evolutiei.Noi facem diferentele pentru ca suntem diferiti. Sarbatori cu bine.

Anna spunea...

Daca sti ceea ce-ti doresti, sti si pe ce drum sa o iei...

Jamilla spunea...

oricum ar fi, pentru mine insami eu fac diferenta, alegand... (sau nu) un drum, o decizie, un om, un mod de viata... dar si asumandu-mi alegerea.

Jamilla spunea...

oricum ar fi, pentru mine insami eu fac diferenta, alegand... (sau nu) un drum, o decizie, un om, un mod de viata... dar si asumandu-mi alegerea.

ionut.m spunea...

Anna,
un adevar simplu, insa nu intotdeauna la fel de evident.

Jamilla,
asumandu-ti o optiune, nu te vei gandi niciodata la regrete. Constientizarea asta e un mare pas inainte.