duminică, 3 februarie 2008

Tu ce faci ca sa te relaxezi?

Tot cu gandul la motivele de neliniste provocate de iminenta unor examene (ca doar suntem in sesiune) si la "retetele" ce trebuiesc urmate pentru o cat mai buna eficienta in invatare, retete la care unii studenti tin mai ceva ca la notele lor, am ajuns la concluzia ca nimic nu este intamplator in aceasta perioada si, mai mult, fiecare isi dezvolta un "sistem" anti-stres propriu si personal, pe care il foloseste de cate ori simte nevoia.
Eu unul am cateva lucruri pe care le fac in mod obisnuit pentru a ma destinde putin in cazul in care am parte de o zi sau o saptamana mai plina ca de obicei:
* la sfarsitul unei zile de munca incununata si cu o raita prin oras pentru rezolvarea diferitelor probleme, aleg sa merg pe jos acasa, ascultand muzica la mp3 player. Chestia asta me detensioneaza si ma ajuta sa ma desprind de problemele profesionale si nu numai.
* dupa o zi plina in care am stat in casa invatand, imi place sa ies sa imi cumpar fructe. As putea sa merg sa cumpar orice altceva, insa alegerea fructelor ma relaxeaza...
* la sfarsitul unei perioade mai lungi de timp in care mi se intampla sa intru in priza, o saptamana de exemplu, vinerea seara merg intr-o librarie si imi cumpar o carte sau doua, pe care imi propun sa le citesc saptamana urmatoare. Chiar daca nu reusesc intotdeauna. Dar plimbatul printre carti si rasfoirea acestora in cautarea "norocoasei" ma linisteste complet si imi aminteste ca week-end-ul abia a inceput.
* ca distractii relaxante de week-end aleg printre altele iesitul la teatru. Prefer comediile. E mult mai bun decat vizionatul unui film acasa si imi ofera ocazia sa vad tot felul de oameni interesanti. Si imi deschide mereu apetitul pentru o noapte lunga intr-un club cu muzica live.
* atunci cand am ocazia, dupa 5 zile foarte lungi imi place sa iau trenul si sa plec undeva la munte, intr-o statiune. Calatoritul cu trenul este esential, are un farmec aparte, parca ma pregateste pentru aerul tare si atmosfera de vacanta.
Si cu o ccompanie potrivita, efectul este garantat.

Nu stiu daca toate acestea constituie o reteta potrivita pentru toata lumea, insa nu cred ca as putea renunta la nimic de pe lista. Sunt pur si simplu lucruri care imi plac si care ma relaxeaza. Asta e ceea ce fac eu. Tu?

17 comentarii:

Ada spunea...

Eh..n-am mai fost la teatru de secole (nu-mi place sa merg singura si din pacate nu prea am cu cine sa ma duc)Pentru a-mi relaxa creierasii dupa ce invat ma duc la plimbare, joc wow (da stiu..e nebunie generala), daca nu sunt prea obosita, citesc sau il vizitez pe Bog

Anonim spunea...

şi mie îmi place mersul pe jos. de cele mai multe ori, când ajung acasă, ascult pian. nu mă satur niciodată. îmi plac plimbările în aer liber, la teatru nu am mai fost de mult timp :( practic karate, de 2 ori pe săptămână, karate-do, e destul de uşor, relaxant, şi deşi vii obosit, pleci încărcat cu energie. parcă devii un alt om după o oră şi jumătate-două. când nu reuşesc să ajung, am grijă să recuperez acasă. înainte de a merge la culcare, trebuie să scriu sau să citesc câteva rânduri, pentru că altfel nu pot adormi. să nu mai menţionez de o baie fierbinte sau o salată de fructe...

Aayana spunea...

Impresionant, aproape 90% din ceea ce faci tu ca sa te relaxezi fac si eu, mersul pe jos, mai merg prin parc, schimb drumul pe care trebuie sa ajung intr-un loc, citesc in autobuz ceva care imi place. Cumpar fructe si ciocolata.

Am fost plecata in weekend din localitate (cu treburi, abia asteptam) dar a fost o calatorie frumoasa, chiar daca a trebuit sa ma intorc in aceeasi zi. M-am plimbat cu metroul, am stat de vorba cu o batranica simpatica in statie, m-a condus pana la urmatiarea statie.
Ideea este ca nu prea apuc sa ma plictisesc.

Aayana spunea...

La teatru am vazut unele piese deja de 3 ori, altele de 2 (se repeta dar imi si plac).

Aayana spunea...

Am uitat de zic de muzica! In afara de faptul ca ascult zilnic, mai cant :D Am niste prieteni, ne adunam si cantam la chitara, mai citesc niste poezii, mai ascult pe last.fm (ca nu mai fac download ca inainte, prefer sa nu stiu ce urmeaza)

ionut.m spunea...

Mel,
Chiar ca e nebunie generala cu WoW, insa eu unul nu l-am jucat, din pacate nu am avut prea mult timp liber la dispozitie si pentru asta. Mai ma joc uneori si pe calculator NFS sau ceva de strategie. Nu-i asa totusi ca plimbarile sunt mult mai relaxante?

Oana,
Dupa ce faci putina miscare, te simti altfel. Eu mai ies cu prietenii la o partida de tenis, iar la sfarsit ma simt minunat. Sportul este una dintre cele mai bune metode de relaxare. La fel si balacelile prelungite dupa o zi agitata.

Ana,
Inteleg ca ai venit prin Bucuresti. Cred ca orasul asta e o provocare atunci cand incerci sa il vizitezi, chiar daca ai venit cu treaba. Nu stiu insa cat de relaxant ti s-a parut. Eu unul abia astept sa revad Braila, este orasul in care am locuit 5 ani, dar nu l-am mai vizitat de foarte multa vreme. Si nu mai stiu pe nimeni de acolo care sa mi-l arate. However, anul asta am zis ca nu mai ratez ocazia. Cat despre cantatul la chitara, sper ca intr-o buna zi sa invat mai mult decat cele cateva acorduri invatate de la un prieten pasionat...

Ada spunea...

da, intr-adevar ..cateodata orice e mai relaxant decat wow :)..poate ca e mai bine ca nu te-ai apucat si tu...o victima mai putin

Anonim spunea...

Ma joc cu Raluca, fetita mea !
Alerg ! Ascult Enya ! Sau ascult linistea !

ionut.m spunea...

Liana,
Esti o norocoasa! Ceea ce spui face ca tot ce alegi pentru relaxare sa para firesc si plin de naturalete. Frumoasa imaginea unei mamici jucandu-se cu fetita ei...

A spunea...

"lasa-ma sa dorm, lasa-ma sa dorm la televizor..." asta fac eu :)

Anonim spunea...

somn. prieteni la bere, la şoni dacă se poate, dacă nu, oricum nu contează unde suntem. cărţi. mă plimb, dar cu autobuzul, şi ascult muzică la mp3 player. ma plimb prin librării şi magazine. ma duc în parcurile pentru copiii. cam asta fac eu

Anna spunea...

Eu ma relaxez cand ma plimb cu masina... ce-i drept seara, cand nu mai este aglomerat. In rest ascult foarte multa muzica si icerc sa stau cat mai mult in compania persoanelor care au o influenta pozitiva asupra mea. :)

ionut.m spunea...

Nonentity,
Si somnul e bun la ceva. Depinde insa cat de lung il preferi... Stiu si eu cativa indivizi care aleg sa se relaxeze mai toata ziua. Si unuia chiar i-am propus sa doarma atunci cand este obosit sau stresat, iar el mi-a spus ca asta ar insemna sa se trezeasca doar ca sa manance si sa se uite la televizor.

Silvia,
Intr-adevar, nu conteaza unde te afli atata timp cat faci ceea ce iti place. Si esti cu cine iti place. Si atata timp cat esti liber sa faci tot ce vrei...

Anna,
eu de mult am renuntat sa ma relaxez la volan. Cam de cand am inceput sa conduc prin bucuresti.
Acum conduc de obicei numai dupa 10-11 seara, tot din cauza aglomeratiei.Si am mai descoperit ca metroul e mai distractiv. Si mai sigur...

Aayana spunea...

Ţinem legătura, ştiu eu pe cineva din Brăila care scrie la tine pe blog :D

ionut.m spunea...

Ok, Ana, i'll let you know.
Multumesc! ;)

Anonim spunea...

[B]NZBsRus.com[/B]
No More Sluggish Downloads Using NZB Files You Can Swiftly Find High Quality Movies, PC Games, MP3 Albums, Applications & Download Them at Dashing Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]

Anonim spunea...

Making money on the internet is easy in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat money making[/URL], You are far from alone if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses little-known or misunderstood methods to produce an income online.