marți, 12 februarie 2008

Erase and rewind

Viata nu ne ofera niciodata o a doua sansa.
Nimic nou sub soare, de vreme ce timpul este cam singura resursa neregenerabila si de care omul uneori se lipseste, inspirat fiind de iluzii, sperante si tot felul de promisiuni.
Poti sa te razgandesti in privinta unui lucru pierdut intre amintiri, insa asta naste o eventualitate care ne poate oferi doar raspunsuri, explicatii si uneori solutii pentru ceea ce va veni.
Nu poti repara nimic, asa ca nu te mai obosi sa indrepti lucrurile: nu poti vindeca toate cicatricile, oricat de dureroase ar fi devenit intre timp...
Totul trebuie sa se fi intamplat cu un motiv, totul trebuie sa fi urmat o logica de necontestat, din vreme ce faptul este consumat. Nu exista loc pentru regrete.
Inainte este singurul sens, unicul...
Viata nu ne ofera niciodata o a doua sansa. Doar cei de langa noi pot face asta!

The Cardigans, Erase And Rewind


P.S.: Acest post nu este despre o drama sentimentala traita in trecut, ci despre una viitoare. Si care nu imi apartine.
P.P.S.: La urma urmei, de ce sa iti doresti sa o iei de la capat, cand stii ca la un moment dat te vei trezi si vei constientiza ca rezultatul este mereu acelasi?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord în mare masură cu faptul că viaţa nu oferă niciodată o a doua şansă.
Nu doar cei de lângă tine ţi-o pot oferi, în primul rând tu poţi face asta prin decizii şi alegeri. Mereu există un motiv, oricât ar fi el de mic. Cred că merită să îţi doreşti să o iei de la capăt, dacă simţi nevoia, pentru că îmi place să cred că dacă ai lua o altă decizie, dacă ai alege altceva, viaţa ta ar urma un cu totul alt curs, şi deci rezultatul final nu va mai fi acelaşi. Cred eu...

ionut.m spunea...

Oana,
pentru a incepe totul "de la capat" trebuie sa nu iti fie teama de ceea ce va urma. Tocmai asta este si ideea, unii sfarsesc prin a renunta la schimbarea de care au nevoie si ajung sa se intrebe toata viata "ce-ar fi fost daca...".
Ai dreptate, se merita, altfel pierzi a doua sansa pentru totdeauna.

Aayana spunea...

Ionuţ, nu există o a doua şansă decât dacă mai crezi în minuni. Iar eu acum nu vorbesc din cărţi sau fantezie ci din propria experienţă.

ionut.m spunea...

Ana, cred ca important este cum privim a doua sansa: ca pe posibilitatea de a lua un sir de experiente de la inceput, "stergand" totul din urma, o reeditare, adica, sau ca pe un nou start, ca pe o noua posibilitate de a incerca altceva inedit, avand in spate background-ul intamplarilor anterioare.

Aayana spunea...

Cred că sunt două variante: una prin care priveşti a doua şansă ca pe un început, fără să ştergi ce ai lăsat în spate ci doar să iei de acolo experienţa şi resursele necesare pentru a continua iara a doua variantă, să crezi în minune şi atunci când vei privi în urmă să nu mai găseşti decât ceea ce este frumos.
Cam idealistă a doua variantă dar cred în amândouă, una este posibilă, cealaltă ţine de alt aspect pe care nu vreau să-l aprofundez acum.

Anonim spunea...

eu cred că există loc pentru regrete. înveţi din ele o grămadă. şi înveţi cum să mergi înainte

ionut.m spunea...

Silvia, greutatile vietii mereu te invata cate ceva si inevitabil inainte este singurul sens pe care trebuie sa il urmam...Stii cum e: oamenii traiesc multe si invata si mai multe.