luni, 17 decembrie 2007

Cei mai frumosi ani

"Scrisori ale unei femei din veacul al XV-lea."
Hartie galbena, rochie cu trena larga, coafura impecabila, lumanare, pana, masa de lemn, camera spatioasa si linistita, romantism, secrete, intimitate.
Eu la asta ma gandesc atunci cand incerc sa descifrez universul acestei franturi.
O clipa indepartata, curata si proaspata peste ani. Aproape tabu.
* * *
"Scrisori ale unei femei din secolul XXI."
Eventual e-mailuri, notiunea mai ca isi pierde sensul, costumatie business, eventual birou, aglomeratie, job description. Majoritatea prietenilor nostri nu au expediat ganduri intime intr-un plic niciodata. S-au facut sondaje * * *
Lumea se schimba, s-a schimbat si se va schimba mereu. Nu este niciun mister in asta.
La fel cum cu totii stim ca ne este imposibil sa vedem cu douazeci de ani inainte cu o marja de eroare acceptabila. Exercitiul in sine nici nu se merita, insa viitorul apartine celor care pot sa il intuiasca. Economia se bazeaza pe previziune, viata noastra se desfasoara pe baza analizei optiunilor. De obicei, traim prin prisma a ceea ce urmeaza sa se intample. Absolut tot ceea ce intreprindem are un scop realizabil sau nu mai tarziu.
* * *
Se spune ca in ultimii 2000 de ani Homo Sapiens Sapiens nu s-a schimbat prea mult. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca daca iei de mic un om ce s-a nascut pe vremea lui Isus si il lasi sa traiasca in zilele noastre, nu am vedea nicio diferenta. S-ar adapta perfect. Ar avea tot ce ii trebuie. Spun ei, in ciuda poluarii si bolilor noi aparute intre timp.
*
Probabil lucrurile vor sta cam la fel si peste doua milenii. Asta nu ma intereseaza.
Scrisori, schimbare si lucruri care raman la fel peste timp.
Ceea ce ma intereseaza cu adevarat este cum vor arata anii care vor veni. Pentru ca stiu ca vor fi cei mai frumosi. Nu este intotdeauna asa?

Un comentariu:

Aayana spunea...

Vor fi îndepărtaţi, cu siguranţă.
Poate la un moment dat vei da chiar peste aceste întrebări ;)