sâmbătă, 8 decembrie 2007

Input

Duritatea nu se exprima in cuvinte. Ea se vede si mai ales se simte, este relativa. Solitudinea este o optiune, cea de a fi alaturi de tine fara vreun alt fel de companie, indiferent de cati oameni ai avea prin preajma. Fata in fata cu provocarile lumii te simti ca un boxer cu mainile goale caruia nu ii pasa de ce se va intampla in ring, atata timp cat ramane in picioare. Ai de partea ta regulile jocului. Le stii si mai ales le intelegi rostul. Lumea nu este facuta sa te conduca, sa te supuna. Este locul in care te desfasori si actionezi. Singur. Cu cateva miliarde de oameni misunand imprejurul tau. De unii dintre ei ai nevoie, tot ce trebuie sa faci este sa alegi cu grija dupa observatii indelungate. Si mai trebuie sa stii ce vrei de la fiecare.
Alegerile le faci impacat cu propria constiinta. Stii ca nu ai cum sa dai gres, esecul se contureaza numai pe baza evenimentelor imposibil de prevazut si care apar intamplator. De fiecare data ai cate ceva de invatat. Te pregatesti, devii mai bun, mai puternic, mai calculat, machiavelic uneori. Nu ai nimic de pierdut, niciodata. Lucrurile la care tii le protejezi, asta se poate.
"Trupul trebuie sa devina unealta desavarsita a sufletului tau!"
Frumusetea jocului nu sta in castigarea acestuia, asa ceva nici nu exista, ci in faptul ca esti o parte a lui. Tot ce trebuie sa faci este sa constientizezi unde te afli, ce esti si incotro te indrepti. Iar restul...
Restul este trecutul, un trecut in care eram tanar, dur, rece si singuratic si nu priveam niciodata inapoi...

4 comentarii:

Anonim spunea...

buna ideea si frumos punctata. imi place subtilitatea si modalitatea de a spune un "asa nu" printr-un fel de exemplu personal. un fel de "ce am fost odata".

ionut.m spunea...

m d baby, intr-adevar, acum nu mai pot fi asa, multe se schimba si de si mai multe te atasezi. Simt ca nu mai am timpul de altadata, iar asteptarile au inceput sa apara din partea celorlalti.
Acum simt mai acut nevoia apartenentei la o lume normata de tot felul de reguli.

puttycat spunea...

:)
Am aflat zilele astea că până la 30 de ani putem să spunem c-avem 20. Aşa, generic vorbind (asta apropo de 'eram tânăr'). Ce să mai, suntem aproape minori, cel puţin cu trupul.

ionut.m spunea...

Puttycat, nu pot sa imi imaginez inca ce va fi atunci cand voi spune ca nu mai sunt tanar... Prefer sa cred vorba 'ceea, "tanar este cel pentru care predomina viitorul". Nu stiu cum este cu maturitatea... poti fi matur chiar daca esti tanar, zic eu. Psihic vorbind.