duminică, 27 ianuarie 2008

Break-up (II) - Cand stii ca e posibil sa nu mai...

De obicei nu trag concluzii la prima vedere. Adica, sa gresesti e omeneste, i se poate intampla oricui, chiar si EI. Bineinteles, sunt lucruri peste care poti trece si lucruri peste care nu.
Raman la lucrurile minore. Sau relativ minore, dar care devenite obisnuinta, se transforma in chestii destul de importante.
Nu m-as desparti de o fata doar pentru ca are in obicei sa intarzie, chestia asta se poate remedia cu sfaturi, presiuni si promisiuni din partea ei. Dar atunci cand iti dai seama dupa o luna sau ceva de genul ca sufera de un complex de superioritate, ca jigneste pe toata lumea, chiar si in gluma, sau cand descoperi cateva minciuni, fie ele si lipsite de un mobil pertinent...
Ma rog. Prefer sa astept si sa imi dau seama daca ceea ce m-a deranjat se repeta. Apoi ii spun, verde in fata, ce cred si ce nu imi convine. De obicei, fetele reactioneaza destul de bine la astfel de discutii. Asa am observat. Imi spun ca nu si-au dat seama, ca le pare rau sau chiar ca nu si-au imaginat ca ma deranjeaza. In orice caz, faptul ca nu se va mai intampla este aproape o certitudine.
Si asta doar pana la proba contrarie. Proba care mie imi demonstreaza o rea intentie, nepasare si superficialitate. Adica exact motivele pentru care o relatie nu prea mai poate fi salvata.

10 comentarii:

Aayana spunea...

Stii ce lasa oamenii masca si nu ar trebui? Faptul ca dupa ce il lasi sa se manifeste asa cum vrea el, sa-l vezi exact asa cum e in realitate, fara critici si observatii, cand nu-l mai vrei... se intreaba de ce.

ionut.m spunea...

Ai perfecta dreptate, Ana. Asa se intampla din pacate cand lipseste comunicarea in cuplu. Chestia asta suna deja a cliseu, insa daca o ignori relatia tinde sa se volatilizeze. Eu unul ma bucur de fiecare data cand o partenera ma critica. Cand imi spune ce nu crede ca e in regula la mine. Din pacate, astfel de cazuri sunt foarte rare.

Aayana spunea...

La nivel de text totul este simplu, în practică uneori lucrurile tind să se complice şi deciziile pe care trebuie să le luăm devin mai greu de aplicat...

ionut.m spunea...

Nu e asa intotdeauna? Fara complicatii, lucrurile nu ar mai deveni atat de importante.

Anonim spunea...

o relatie este "valabila" atata timp cat ambii parteneri cresc, se dezvolta, au planuri comune. cand lucrul acesta nu se intampla, relatia stagneaza, atinge un platou. si de aici, fie urmeaza despartirea, fie se recunosc niste probleme si se rezolva. asta in cazurile fericite. de regula oamenii raman impreuna din motive materiale sau din inertie. si din frica de a fii sinceri cu ei insisi.

ionut.m spunea...

Din pacate asa este, oamenii raman impreuna mai ales din alte motive decat cele legate de sentimente.
Se spune ca o relatie este "consumata" atunci cand fiecare partener stie absolut totul despre celalalt si nu il mai surprinde nimic. Cand stie unde va fi peste 5 zile, cand va face nu-stiu-ce lucru si cum, etc... Rare sunt despartirile cu zambetul pe buze si cu sentimentul unei prietenii castigate.

Anonim spunea...

din pacate asa este. de regula la o despartire oamenii isi spun ca nu mai au nevoie de alti amici. pentru ca au destui. niciodata nu poti sa ai prea multi prieteni.
asta e ceva ce eu nu inteleg- cum poti sa spui ca nu ai nevoie de cineva care sa tina la tine (ca amic) si cu care sa bei o cafea din cand in cand. cu care sa sti ca poti sa imparti anumite lucruri si experiente.
intr-o relatie e normal sa apara o anumita rutina. mie imi place sa stiu ce gusturi are celalalt. ce ii place sa manance, la ce ora merge sa doarma... intr-adevar e neplacut cand nu se intampla decat aceleasi lucruri. si asta nu pentru ca il stii pe celalalt. ci pentru ca, de fapt, nici tu si nici celalalt nu va mai dati interesul pentru "copilul vostru". mie asa imi place sa numesc o relatie-un copil. pentru care nevoi, are probleme, are personalitate proprie :)

ionut.m spunea...

O relatie este holistica, produce prin ea insasi stari noi si este mereu unica. A propos de copil, se mai spune ca stii ca cineva este potrivit pentru tine, este al tau si poate fi alesul, atunci cand iti poti vedea copiii cu el... Suna interesant, nu?

Anonim spunea...

la atatea dubii...

Anonim spunea...

LEAPSA CU CARTEA

Reguli

1. acum cand stai la calculator si citesti aceste randuri, uita-te in dreapta si in stanga si ia cartea cea mai apropiata in mana
2. deschide-o la pagina 123
3. sari peste primele 5 fraze/propozitii
4. posteaza urmatoarele 4 fraze/propozitii
5. da-o mai departe la alti 6