duminică, 27 ianuarie 2008

Break-up (II) - Cand stii ca e posibil sa nu mai...

De obicei nu trag concluzii la prima vedere. Adica, sa gresesti e omeneste, i se poate intampla oricui, chiar si EI. Bineinteles, sunt lucruri peste care poti trece si lucruri peste care nu.
Raman la lucrurile minore. Sau relativ minore, dar care devenite obisnuinta, se transforma in chestii destul de importante.
Nu m-as desparti de o fata doar pentru ca are in obicei sa intarzie, chestia asta se poate remedia cu sfaturi, presiuni si promisiuni din partea ei. Dar atunci cand iti dai seama dupa o luna sau ceva de genul ca sufera de un complex de superioritate, ca jigneste pe toata lumea, chiar si in gluma, sau cand descoperi cateva minciuni, fie ele si lipsite de un mobil pertinent...
Ma rog. Prefer sa astept si sa imi dau seama daca ceea ce m-a deranjat se repeta. Apoi ii spun, verde in fata, ce cred si ce nu imi convine. De obicei, fetele reactioneaza destul de bine la astfel de discutii. Asa am observat. Imi spun ca nu si-au dat seama, ca le pare rau sau chiar ca nu si-au imaginat ca ma deranjeaza. In orice caz, faptul ca nu se va mai intampla este aproape o certitudine.
Si asta doar pana la proba contrarie. Proba care mie imi demonstreaza o rea intentie, nepasare si superficialitate. Adica exact motivele pentru care o relatie nu prea mai poate fi salvata.

marți, 22 ianuarie 2008

Simple theory (draft 1)

Fii principial! Un indemn pe care l-am auzit de multe ori. Construieste-ti propriul set de reguli pe care sa le urmezi fara exceptie! Dezvolta-ti propriul sistem, creeaza-ti o dependenta! Proceduri pe care sa le aplici relativ orbeste atunci cand te afli intr-o situatie speciala.
Desi in ochii unora sunt o persoana intransigenta, refuz sa vad strictetea principiilor, refuz sa tratez o situatie ca pe o similitudine. Orice experienta este unica si merita tratata ca atare. Iar regulile sunt guideline-uri, drafturi sau simple puncte de vedere. De aceea aleg sa nu ma supun. Simt altfel libertatea.
Cum e sa nu faci un lucru din principiu? Chestia asta suna mai mult a scuza...

duminică, 20 ianuarie 2008

Break-up (I) - Cum sa te desparti de ea in 1001 pasi simpli - INTRO -

De fiecare data cand ma gandesc sa pun capat unei relatii care este pe cale sa se transforme intr-un sir lung de intalniri din obligatie si obisnuinta, incep sa ma chinuie adevaratele "probleme", toate legate de un singur aspect: Cum?!
Stiu, e simplu, te intalnesti, ii spui si cam gata... Usor de zis!
"The shitty part" intervine atunci cand stiu ca sentimentele ei o fac inca sa viseze la o happy-ending-everlasting love story.
Si de fiecare data, absolut de fiecare data, sfarsesc prin a avea mustrari de constiinta atat de tulburatoare incat aproape imi doresc sa ma paraseasca si pe mine cineva macar o data. Sunt constient si am mai spus-o: ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca! Isn't life a bitch?

Smokie, Stranger

sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Afterwards

Am senzatia naturala ca vacanta de sarbatori s-a terminat prematur, m-am putut desprinde cu greu de atmosfera unor zile in care am facut ce mi-am dorit, am experimentat, am cunoscut si m-am simtit excelent. Sunt multumit si recunoscator ca am avut parte de o astfel de perioada si cred ca inca ma gandesc prea mult la ce trebuie sa fac pentru ca anul acesta, de sarbatori, sa am parte de ceva si mai special. Ca asa se intampla, mereu vrei mai mult...
Important este ca am ramas cu o amintire frumoasa si cateva prietenii interesante.
Si cu o melodie,
Paris Combo, Living Room